Hej! Är du arbetsgivare och vill jobba med ett socialt och modernt rekryteringsverktyg? Läs mer här! x
x

Bounty

Vad är en Bounty

En Bounty är en hittelön som är kopplad till en ledig tjänst. Den betalas ut till en person som tipsat om en kandidat som sedan blir anställd. Vissa tjänster kräver särskild kompetens som kan vara svår att hitta, och därför vill företag belöna tips som leder till anställning.

Hur tipsar jag

Du måste registrera ett eget konto på Jobylon för att kunna använda Bounty-tjänsten. Detta är enkelt då du kan registrera dig genom ditt Facebook- och LinkedIn konto. När du klickar på Tipsa nu! så laddas en sida upp där du kan rekommendera genom dina nätverk eller tipsa manuellt. Det är väldigt enkelt att fylla i och du behöver bara följa instruktionerna på sidan. När du sen har tipsat så skickas ett mail till dig och till kandidaten du tipsat om. Kandidaten informeras om att du har tipsat honom eller henne till tjänsten och de måste godkänna inbjudan för att processen ska gå vidare. Du kan själv följa utvecklingen på ”Din profil”.

Vanliga frågor


Vem får tipsa?

Alla får tipsa om en kandidat och du kan även tipsa dig själv om du tror att du skulle passa till tjänsten.

Hur stor kan en Bounty vara?

Det är företagen själva som väljer hur stor en Bounty ska vara, ofta beror det på hur svårt det är att finna rätt kandidat.

Vad händer om flera tipsar om samma person?

Vi registrerar alla tips som kommer in och den som först får en accepterad rekommendation av kandidaten får hittelönen om tipset leder till anställning.

Kan företaget dra tillbaka en Bounty?

Det är endast tillåtet om företaget måste dra tillbaka den utannonserade tjänsten.

När betalas en Bounty ut?

En Bounty betalas ut c:a 30 dagar efter det att kandidaten skriver på sitt anställningsavtal på företaget.

Hur fungerar det med skatter?

Jobylon kommer att dra av inkomstskatt på beloppet.

Hur kommer Jobylon att använda kandidatuppgifterna?

Jobylon kommer enbart att använda kandidatens kontaktuppgifter i rekryteringssyfte om kandidaten själv har godkänt tipset. Uppgifterna kommer aldrig att vidarebefordras till någon annan part än det specifika företaget.