Hej! Är du arbetsgivare och vill jobba med ett socialt och modernt rekryteringsverktyg? Läs mer här! x
x

Frågor & svar

Vanliga frågor

Frågor om registrering

Hur registrerar jag mig?
Uppe i högra hörnet står det ”Skapa konto”, klicka där och registrera dig. Du kan välja att registrera dig genom ditt Facebook- och/eller ditt LinedInkonto eller manuellt.

Varför ska jag registrera mig?
Om du registrerar dig kan du tipsa vänner till tjänster och kan få en Bounty (hittelön). Loggar du in med ditt Facebook- och LinkedInkonto ser du även var alla dina vänner arbetar eller har arbetat.

Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord?
Om du vill logga in manuellt och har glömt ditt lösenord skriver du in mejladressen du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord skickas till din mejl några minuter senare.

Frågor om att söka jobb

Hur söker jag ett jobb?
Du trycker på ”Sök detta jobb” i jobbannonsen. Du skickas då till företagets egna ansökningsprocess på deras hemsida.

Vad gör jag om jag har fler frågor om en ledig tjänst?
Då kontaktar du den person som uppgetts av företaget i jobbannonsen. Om det inte finns några kontaktuppgifter så rekommenderar Jobylon att du ringer företagets reception och frågar efter deras HR-avdelning.

Övriga frågor

Hur gör jag för att hitta information om ett företag?
Du kan söka direkt på startsidan efter ett företag. Du kan även trycka på företagets namn eller ”Mer information om företaget” i den jobbannonsen du läser. Varje företag vi har jobbannonser för har vi även information om.

Vad är en Bounty?
En Bounty är en hittelön som är kopplad till en ledig tjänst. Den betalas ut till en person som tipsat om en kandidat som sedan blir anställd. Vissa tjänster kräver särskild kompetens som kan vara svår att hitta, och därför vill företag belöna tips som leder till anställning. Läs mer om Bounty.

Fler frågor?
Om du har ytterligare frågor är du välkommen att mejla oss på info@jobylon.se. Hör även gärna av dig om du har synpunkter eller förslag på förbättringar, vi på Jobylon strävar alltid efter att bli bättre.